Četvrtak, 28 Ožujak 2013 00:00

19 medalja sa Državnog prvenstva iz Rijeke

 Plivači i plivačice „Osijek Žita“ su od 21.03. do 24.03.2013. nastupili na Prvenstvu Hrvatske u plivanju za sve dobne kategorije, koje se održavalo u Rijeci, u 50 m bazenu.

Već prvog dana je postalo jasno da će to biti još jedno uspješno prvenstvo  za naše plivače. Plivači i plivačice, pod vodstvom trenera Aleksandra Tompe i Ivana Szabe, krenuli su sa isplivavanjem osobnih rekorda u utrkama na 1500 i 800 m slobodno, a dan je završio sa tri medalje Laure Bijelić u utrci na 800 m slobodno, i to srebrom u ml.juniorskoj, te broncama u juniorskoj i ml.seniorskoj kategoriji.

 

Drugi dan je žetva medalja nastavljena. Laura i Oliver Bijelić, te štafeta djevojaka mlađih juniorki u sastavu Matea Vila, Marija Dobrošević, Laura Bijelić i Patricija Čorić  na 4*200 m slobodno, dodali jučerašnjem broju, ni manje ni više, već ukupno šest medalja!
Cure su srebrene, a Laura i Oliver Bijelić su srebreni ml.juniori i brončani juniori, Laura na 400 m slobodno,  a Oliver  na 200 m mješovito.

Treći dan je bio u znaku sestara Herek, te Nore Grevinger. Paula i Laura Hereksu doplivale do brončanih medalja, Paula do juniorske bronce na 200 m leđno, a Laura do ml.seniorske bronce na 200 m leptir. Nora Grevinger je doplivala do ml.juniorskog srebra na 100 m prsno.

Uspjeh je ponovila i ml.juniorska štafeta djevojaka u istom sastavu , ali na duplo kraćoj dionici, 4*100 m, osvojivši ponovo izvrsno drugo mjesto i srebrenu medalju, i imali smo 13 medalja.

 

I na kraju, prvenstvo je završilo osvajanjem još šest medalja, što je u ukupnom broju značilo 19 prekrasnih, teško izborenih medalja za naše plivače.

Medalju je osvojila kadetkinja Lea Knežević na 400 m mješovito, Nora  Grevinger je bila ponovo odlična u svojoj disciplini prsno, osvojivši na 200 prsno tri medalje u različitim dobnim kategorijama : srebro u ml.juniorskoj, te bronce u juniorskoj i ml.seniorskoj konkurenciji.

Šećer na kraju su bile brončane štafete u utrkama 4*100 mješovito, i to ml.juniorska  u sastavu Dorotea Živalj (leđno), Nora Grevinger (prsno), Laura Bijelić ( leptir) i Patricija Čorić (slobodno), te juniorska, u kojoj je dionicu leđno, plivala Paula Herek.

 

Nakon 19 medalja, odličnog plivanja svih naših plivača sa isplivanim brojnim osobnim rekordima, i prekrasnog druženja, stigao je i poziv za Mladu reprezentaciju Hrvatske, u koju su “upale” Nora Grevinger, Laura Bijelić i Laura Herek, koje će nastupiti na Troboju Mladih reprezentacija Hrvatske, Slovenije i Srbije, slijedeći vikend u Sloveniji, u Kranju.

Trener Saša Tompa nije skrivao zadovoljstvo učinkom svojih plivača, no u prvi plan ipak nije istaknuo odličja, nego vremena, jer su svi rušili svoje osobne rekorde, a neki su i najavili još veće domete u skorijoj budućnosti.

- Iskreno, više od broja medalja zanima me kvaliteta tih rezultata, odnosno otplivanih vremena. Raduje me što su svi iskazali napredak i sada imamo puno veći broj kvalitetnih plivača koji su u stanju izboriti finala u svojim kategorijama. Ostvarili smo izuzetan pomak što se tiče rezultata, a broj medalja mogao je čak biti i veći, jer smo zauzeli i veći broj četvrtih mjesta. Istaknuo bih rezultate Laure Bijelić na 400 (4:40.74) i 800 m slobodno (9:34.58), Nore Grevinger na 200 m prsno (2:45.75) te Olivera Bijelića na 200 m mješovito (2:14.43), a 31.40 Paule Herek na 50 m leđno, što je po tablicama naš navrijedniji rezultat otplivan u Rijeci. Od mlađih plivača istaknuli su se kadeti Lea Knežević, Ivan Filipović i Moreno Markovinović, ali sve čestitke zaslužuju i ostali, jer su zbilja pokazali velik napredak, pogotovo s obzirom na to da smo hendikepirani u odnosu prema klubovima iz ostalih gradova zbog nedostatka treninga u 50-metarskom bazenu!