Četvrtak, 01 Kolovoz 2013 00:00

SJAJNIH 19 – 6 ZLATNOG SJAJA

Na Prvenstvu Hrvatske u plivanju, koje je bilo od20-23.07.2013., na plivalištu „Mladosti“ u Zagrebu, plivači iz Osijeka su osvojili su ukupno 19 medalja, od čega je 6 bilo zlatnog sjaja.

Plivačice i plivači su ostvarili najveći uspjeh po broju plasmana u A finala, kojih je bilo 16, te po osvojenim malim bodovima u svim otplivanim utrkama, koji su plivačice stavili na visoko 5 mjesto svih klubova ( 26 ukupno ) koji su nastupili na ovome prvenstvu.

 

 Plivačice i plivači, pod vodstvom trenera Aleksandra Tompe i Ivana Szabe, su u gotovo svim nastupima u svojim kategorijama, ostvarili plasman među deset najboljih plivača u Hrvatskoj, pri čemu su isplivali svoje brojne osobne rekorde.

 

 

Trener Aleksandar Tompa ističe vrijednost osvojenih seniorskih medalja, pri čemu posebno izdvaja nastupe mlađih juniorki Nore Grevinger (2000. godište) koja je doplivala do seniorske bronce na 200 m prsno u vremenu 2:45.38. Osim tog odličja u općoj kategoriji, Nora je tim rezultatom “pobrala“ i medalje u mlađim kategorijama, pa je postala državna prvakinja među mlađim seniorkama, juniorkama i mlađim juniorkama, a osvojila je i brončanu mlađu juniorsku medalju na 100 m prsno, i Laure Bijelić (2000. godište), koja je po broju osvojenih medalja i najuspješnija plivačica „Osijek Žita“ na prvenstvu. Laura je na 800 slobodno doplivala do juniorske i mlađe juniorske bronce, na 100 leptir je osvojila srebro kao mlađa juniorka. Na 1500 m slobodno doplivala je do srebra kao mlađa seniorka, te je osvojila zlato kod juniorki i mlađih juniorki, a kolekciju medalja obogatila je i srebrom na 400 m slobodno među mlađim juniorkama.

 

Mihaela Lubina je osvojila dvije mlađe seniorske medalje, u utrkama na 50 i 200 m prsno.

 

Dvije kadetske medalje osvojila je Lea Knežević u utrkama na 200 i 400 mješovito, te je još jednom dokazala svoju svestranost.

 

Dino Knežević je doplivao do brončane medalje u utrci na 200 m prsno, a medalju istog, brončanog sjaja je osvojila i juniorka Paula Herek, na 50 m leđno.

 

Kolekciju medalja zlatom su upotpunile mlađe juniorke u sastavu Dorotea Živalj, Nora Grevinger, Laura Bijelić i Marija Dobrošević u štafeti 4×100 mješovito.

 

Ovo prvenstvo pokazalo je da, unatoč svim problemima s kojima se plivači susreću, trenirajući u bazenu na Copacabani u neadekvatnim uvjetima, plivaju izvrsne rezultate, uz bok najboljih plivača u Hrvatskoj, te su u svoj grad donijeli novih 19 odličja, te ponovo pokazali da je plivanje u gradu Osijeku sport koji zaslužuje pozornost.